Kodėl mes negalime patirti ir matyti Svamio, kaip kiti?


Daugelis iš jūsų klausia: „Kodėl mes negalime patirti ir matyti Svamio, kaip kiti?“ Vienintelė sąlyga ta, kad jūsų protas turi būti tyras. To nepakanka, jūsų protas turi būti ir labai ramus. Tyras protas yra toks, kuriame nėra jokio ego ir savanaudiškumo. Ramus protas yra toks, kuriame nėra jokių prisirišimų. Taigi tas žmogus, kuris yra visiškai nesavanaudiškas ir neturi jokių prisirišimų, Mano meilę gali atspindėti tyrai ir tobulai.

Jūs gal ir negalite pažvelgti į dangų ir žiūrėti į saulę plikomis akimis, bet lengva žiūrėti į jos atspindį žemai vandenyje. Taip pat ir šiandien gal ir negalite pamatyti Svamio taip, kaip anksčiau, bet tikrai galite Jį matyti atsispindintį jūsų tyruose protuose.

Kas yra Svamis? Jis yra ne tik fizinis kūnas, Jis yra vidinis gyventojas. Šio vidinio gyventojo prigimtis yra satjam, šivam, sundaram (tiesa, gėris ir grožis). Jis yra ir jūsų vidinis gyventojas. Todėl nėra esminio skirtumo tarp jūsų ir Svamio.

Kai saulės šviesa sklinda pro spalvotą stikliuką, ji irgi įgauna spalvą. Kai gryna saulės šviesa praeina pro žaliai nudažytą langą, ji atrodo žalia. Kai ji praeina pro raudonai nudažytą stiklą, ji atrodo raudona. O jei ji švies pro geltoną lango stiklą, ji atrodys geltona. Nors gryna saulės šviesa bespalvė, priklausomai nuo stiklo spalvos matome skirtingus atspalvius. Taip pat ir jūsų protas tyrą Dievo meilę nuspalvina pagal tai, koks pats yra.

Tyras protas matys Dievą kaip tyrumo įsikūnijimą. Netyras protas matys Dievą irgi netyrą. Koks bus jūsų požiūris, tokią kūriniją ir matysite. Kaip kitaip galėtumėte paaiškinti, kad gopės mylėjo Krišną labiau nei savo gyvenimus, o Jo dėdė Kamsa buvo nusistatęs prieš Jį? Kaip vienas gali Krišną mylėti, o kitas Jo nekęsti? Tai dėl savo protų jie matė Krišną skirtingai. Gopių širdys buvo tyros ir Krišnoje jos matė tyrumą ir Dieviškumą, o Krišnos dėdė iš neapykantos Krišnoje matė priešą. Todėl jei išgryninsite savo protus, visa kūrinija atrodys pilna meilės ir Dieviškumo.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Olandija, 2016 m. balandžio 5 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Olandijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :