Tas, kuris vadovauja, turi pasiaukoti

Tas, kuris vadovauja, turi pasiaukoti

Per satsangą Australijoje sekėjas iš Fidžio paklausė, kodėl atliekant sevą kartais sunku padaryti net ir mažus darbus.
Štai ką Svamis atsakė:

Šri Satja Sai Sandžyvani ligoninė Raipure
Kas gali sustabdyti tą, kuris nesavanaudiškai nori ką nors daryti? Neturėkite lūkesčių – jūs turite labai atidžiai analizuoti, kur suklydote ir kodėl darbas nejuda į priekį. Aš visada sakydavau, kad nesavanaudiškas veiksmas yra toks galingas, kad jokia jėga visatoje jo nesustabdys. Jis gali būti sustabdytas tik tada, jei jame bus nors pėdsakas savanaudiškumo. Jei kas nors – troškimas nors kiek išgarsėti, būti pripažintam ar įvertintam – jei nors tiek patenka į mintį nesvanaudiškai tarnauti, tam nebelemta sulaukti sėkmės. Todėl atidžiai analizuokite ir rasite priežastį, kodėl taip yra. Kažkur buvo savanaudiškumo. Tai nebuvo visiškai nesavanaudiška ir todėl nepavyko.

Tokia yra pagrindinė priežastis ne tik Fidžyje, bet ir visur kitur. Paklausk pono Gario, ar lengva čia daryti nesavanaudiškus darbus? Tai sudėtinga. Ženkite pirmą žingsnį ir tada būkite tvirti, ir tai įvyks. Kai Šrynivasas vyko į Raipurą, ten buvo tuščia žemė, o Aš jam pasakiau, kad po metų čia turi būti ligoninė. Jis kilęs ne iš Raipuro, jis nemoka vietinės kalbos, jis niekada ten nebuvo, bet jis pasakė, kad nors ir kiek tai užtruktų, kiekvieną mielą dieną jis bus Raipure ir negrįš į Bangalorą tol, kol nepabaigs. Jis gi visada gyveno Bangalore, bet nuvyko į Raipurą, be jokios paramos, be niekieno pagalbos, ir pradėjo dirbti pats. Matydami jo nesavanaudišką entuziazmą, prisijungė vis daugiau ir daugiau žmonių.

Matote, traukiniui patraukti reikia garvežio. Jei galite tapti garvežiu, traukinys tikrai pajudės, bet visi nori būti vagonais ir niekas nenori būti garvežiu. Garvežys turi dirbti sunkiau nei kiti – jei vienas žmogus tą prisiims, jums tikrai pasiseks. Jei visi tik žiūrės vienas į kitą laukdami, kad kitas tai padarys, traukinys niekur nenuvažiuos. Tas, kuris vadovauja, turi pasiaukoti – tai vienintelis kelias. Pasaulis seks paskui.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Australija, 2015 m. rugsėjo 23 d.

Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Australijoje 2015 m. rugsėjo 23-24 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :