Jei Dievas pasiruošęs jums atleisti, tai kodėl sau neatleidžiate?

Jei Dievas pasiruošęs jums atleisti, tai kodėl sau neatleidžiate?

Per satsangą Australijoje 2015 m. rugsėjo 23 d. sekėjas paklausė, kaip sau atleisti ir save mylėti.

Klausimas: Svami, labai Tau ačiū už dieviškąją išmintį. Noriu paklausti apie atlaidumą. Kartais, jei padarau ką nors blogo, būnu sau labai griežtas. Kadangi mes vis klystame, ar galėtum patarti, kaip sau atleisti ir save mylėti?

Svamis: Tai taip pat yra labai svarbu. Akivaizdu, kad atleisti kitiems lengviau, bet atleisti sau yra daug sunkiau. Kai buvote vaikas pradinėje mokykloje darėte kvailas klaidas, nemokėjote prie dviejų pridėti du, nes jūs dar tik mokėtės. Todėl pradinėje mokykloje galėjote gauti blogus pažymius, nes nesugebėjote tinkamai atlikti aritmetikos užduoties. Argi nebūtų kvailystė, jei paaugę ir prisiminę tuos laikus negalėtumėte sau atleisti už tai, kad nemokėjote prie dviejų pridėti du? Tuo metu, tomis aplinkybėmis, tokiose situacijose taip galėjo būti. Jei tai buvo klaida – tebūnie. Dabar jūs užaugote ir žinote, kad padarėte klaidų, nes buvo toks laikas, vieta ir aplinkybės. Negalite dabar savęs vadinti kvailiu dėl to, kad pradinėje mokykloje padarėte klaidą. Negalite vis smerkti savęs dėl tos vienos klaidos, kurią kadaise padarėte. Dabar, būdami tokio amžiaus ir išsilavinimo, galite padaryti daug daugiau. Tai, kas įvyko praeityje dėl tuo metu susiklosčiusių situacijų ir aplinkybių, negali apspręsti jūsų viso gyvenimo.

Aš visada sakau: „Praeitis yra praeitis, pamirškite praeitį“. Jei žinote, kad padarėte klaidą, dabar turite progą ją ištaisyti ir daugiau jos nebekartoti. Daug žmonių net nežino, kad jie daro klaidas. Jie ir toliau sau laimingai gyvena neišmanyme. Tai tarsi įliptumėte ne į tą autobusą ir užsnūstumėte. Jūs nesuvokiate, kur važiuojate – tiesiog džiaugiatės, kad autobusas važiuoja. Bet galiausiai atsidursite blogoje vietoje ir bus per vėlu grįžti atgal. Bent jau supratote, kad esate ne tame autobuse, jog jūs to nežinojote. Jūs išlipate, sėdate į tinkamą autobusą ir tęsiate savo kelionę. To, kas prarasta, negalima sugrąžinti, bet jūs vis dar turite tiek daug, ką galite išgelbėti. Žiūrėkite į tai, ką turite, o ne į tai, ką praradote. Praeitis yra praeitis, pamirškite praeitį. Dabartis yra visuomet esanti. Tai, ką darote dabar, lems jūsų ateitį. Todėl, žinokite, kad Dievas jus visus myli ir kaip mylinti Motina ir Tėvas Jis jums atleis, jei iš visos širdies apgailestausite. Jei Dievas pasiruošęs jums atleisti, tai kodėl jūs sau neatleidžiate? Dėkokite Dievui, kad jums dabar primena, jog padarėte klaidą, ir leidžia suprasti, kad galite ją ištaisyti ir daugiau jos nebekartoti. Prašykite Dievo pagalbos ir judėkite pirmyn. Jūs nesiskiriate nuo Dievo. Tuos dalykus išmokstate tik beaugdami.

Klaida nėra klaida, jei ji nekartojama. Todėl turite tiesiog sau atleisti už tai, ką blogo padarėte. Negalvokite apie praeitį. Negalite žiūrėti atgal ir eiti pirmyn. Turite žiūrėti pirmyn ir eiti pirmyn. Todėl pamirškite praeitį. Jei išmokote savo pamoką, atleiskite visiems ir sau ir keliaukite pirmyn. Tai teisingas kelias. Kuris iš jūsų, esančių šioje salėje, niekada nepadarė klaidos? Kuris nuo pat pradžių buvo tobulas? Nė vienas – visi mokėsi ir ėjo pirmyn. Negalvokite apie negatyvius dalykus. Negatyvumas labai pavojingas. Jei jis jus pačiups, tai iščiulps visą jūsų energiją bei entuziazmą ir jūs labai nusilpsite. Todėl mąstykite teigiamas mintis, tokias kaip „Aš esu Dievas“. Galvoti, kad esate žmogus, – klaida. Galvokite, kad esate Dievas, esate Dieviškas, atitinkamai gyvenkite ir jūsų klaidos nepasikartos.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Šaltinis:
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Australijoje, 2015 m. rugsėjo mėn. 23–24 d.



Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :