Viena gera naujiena gali pakeisti kieno nors gyvenimą

Šri Madhusudanas Naidu

Kartą Svamis pasakė, kad daug sunkiau atsikratyti to ego, kuris atsiranda darant sevą, nei to, kurį žmogus turi ir nedarydamas sevos. Ar suprantate, kaip tai subtilu? Jei nesate geras žmogus, turite tam tikrą ego. Bet jei galvojate, kad esate geras, nuo tokio ego daug sunkiau išsivaduoti. „Aš viršesnis už daugelį kitų. Pažvelkite į tuos žmones, jie nedaro jokios sevos, jie negieda bhadžanų. Aš esu viršesnis, geresnis.“ Tai daug blogiau. Labai sunku nuo to išsivaduoti. Šį ego gali sukeli viešumas ir pagyros, apdovanojimai ir premijos. Ne kiekvienas gali su tuo susidoroti. Ne kiekvienas gali atlaikyti populiarumą ir pagyras, nes tam reikia būti labai tvirtu žmogumi. Svarbu tai suvokti.

Svamis kartą pasakė, kad visi laikraščiai skelbia tik blogas naujienas. Viena gera naujiena gali transformuoti kieno nors gyvenimą. Ką nors tai gali įkvėpti. Kas nors gali pasukti tuo keliu. „Yra žmonių, kurie tai daro? Aš irgi norėčiau prie jų prisijungti.“ Apie tuos gerus darbus, kuriuos darote, informuokite turėdami tik vienintelį motyvą – kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie tą įkvėpimą, kurį gaunate.

Pavyzdžiui, jei kas nors nebūtų atėjęs ir man pasakęs apie Sai Babą ir apie tai, ką Jis padarė, manęs tikriausiai čia nebūtų. Jei kaimiškose vietovėse žmonių neinformuosime apie mūsų mokyklas, daugelis to nesužinos. Dauguma nežinos, kad tokios mokyklos egzistuoja. Tai mūsų pareiga informuoti žmones, ypač tuos, kuriuos reikia informuoti. Turime sugebėti atlaikyti ir tas pagyras, ir kaltinimus! Turime turėti tokią dvasinę pusiausvyrą. Mums tai tampa dar lengviau. Nes per pastaruosius penkerius metus mes suvokėme, kad nė vienas iš mūsų nesugebėtume padaryti to, ką padarėme. Visa tai padarė tik Svamis. Kai kalbame kitiems, mes gerai suvokdami sakome, kad tai daro Svamis. Aš nieko prieš vaikščioti gatvėmis ir garsiai skelbti, kad tai Svamis daro. Nes Jis gali atlaikyti tas pagyras.

Sutikau žmogų, kuris sunkvežimiu išvežioja prekes. Jis buvo pasirengęs parduoti savo sunkvežimį, kad tik galėtų sumokėti už vaiko širdies operaciją, bet, laimei, laikraštyje jis perskaitė straipsnį apie mūsų ligoninę ir čia atvyko.

Svarbu skleisti pozityvumą. Bet mums patiems turi būti labai aišku, kodėl tai darome. Ne tam, kad apsidovanotume, išsireklamuotume ar viešai apsiskelbtume. Mes tai darome tam, kad kuo daugiau žmonių apie tai sužinotų, kad tai būtų jiems naudinga ir kad dar daugiau žmonių į tai įsitrauktų. Jei motyvas toks, tada viskas gerai.

Iš Šri Madhusudano Naidu kalbos satsange „Tatva Samykša“ 2017 m. spalio 30 d.
Satja Sai Gramoje, Mudenahalyje

Šaltinis: Šri Satja Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :