Ar Prėma Sai jau gimė?

Per Svamio vizitą Italijoje, per satsangą Padovoje (2016 m. balandžio 16 d.) vienas sekėjas pasiteiravo, ar jau gimė Prėma Sai. Štai ką Svamis atsakė.

Klausimas: Šia tema yra daug sumaišties – gal Tu galėtumei mums pasakyti, ar jau gimė mažasis Prėma Sai, arba – kada gims?

Svamis (per Madhu): Jeigu apie tai nekalbėsiu, sumaištis vis tiek bus; jeigu apie tai kalbėsiu, sumaišties bus dar daugiau! Kiekvienas turi gimti; turi ateiti kitas Avataras, ir ateiti Jis turi su kūnu. Prėma Sai jau gimė, tačiau tiktai atėjus tinkamam laikui Jis apie tai paskelbs pasauliui. Tai viskas. Nekalbėsiu apie tai, kur, kaip, kada – ne taip jau svarbu, ar Jis gimė vienoje ar kitoje vietoje, arba kada Jis pasauliui paskelbs apie save – visi šie klausimai yra neesminiai.

Kaip ir kiti Avatarai, buvo atėjęs Satja Sai – jūs Jį patyrėte, supratote, mokėtės iš Jo – bet ar įvyko jūsų transformacija? Nėra prasmės žvalgytis kito mokytojo. Pirmiausia padarykite ankstesnius namų darbus, nes jeigu nesimokėte iš Satjos Sai, tai tikrai neišmoksite ir iš Prémos Sai. Satjos Sai pamokos vyko klasėje. Eikite ir atlikite užduotus namų darbus, ir kai grįšite mokytis iš Prémos Sai, tuomet jums lengviau seksis Jį suprasti.

Kai ateis tinkamas laikas, kai Jam sukaks 14 metų, tuomet Jis pasauliui praneš apie save. Tai ne prasava, tai praveša – tai nėra paprastas fizinis žmogaus gimimas, tai yra inkarnacija. Jie patys nusprendžia, kur jie nori gimti ir kuriems tėvams. Tačiau, kaip ir Širdi Baba nesakė, kad Jis yra Širdi Baba iki tol, kol jam nesuėjo 14 metų, kaip ir Sai Baba nesakė, kad Jis yra Sai Baba iki tol, kol jam nesuėjo 14 metų – panašiai ir Prėma Sai Baba, nors Jis pasaulyje jau yra, nepasakys, kad Jis yra Prėma Sai Baba, iki tol, kol jam nesueis 14 metų. Žinokite – kai mokinys pasiruošęs, tuomet guru atsiranda.

Jeigu esate pasiruošę Prėmai Sai, jums nereikia Jo dairytis; Jis Pats jus suras. Jeigu esate pasiruošę, Jis Pats ieškos jūsų ir ras būdą, kaip būti su jumis.

Aš daug kalbu – anksčiau daug kalbėjau ir dabar tebekalbu, tačiau Prėma Sai nebus toks kalbus, kaip Aš – Prémos Sai kalba bus tyla. Tie, kurie nesupranta tylos, tie Jo nesupras. Mokytojas savaime yra magnetiškas, tačiau magnetas gali pritraukti tik tas geležėles, kurios švarios ir neaprūdijusios. Tiktai tie sekėjai, kurie yra nesavanaudiški ir laisvi nuo prisirišimų, galės būti pritraukti prie Prémos Sai ir pajėgs Jį suprasti.

Aš labai prastas mokytojas! Aš prasitariu, kas jums padės išlaikyti egzaminą. Sakau jums, kad dabar yra auksinis laikas jums kuo geriau pasiruošti tam, kad galėtumėte atsidurti Jo artumoje. Jeigu gerai atliksite savo namų darbus ir pasikartosite visas išmoktas pamokas, tai jums bus labai naudinga tuomet, kai Jis ateis.

Širdi Sai atėjo vienai Indijos valstijai, ir jei keliaudavo, tai tik tos valstijose ribose. Satja Sai Baba atėjo valstybei ir keliavo po visą Indiją. Prėma Sai ateina visam pasauliui, ir Jis keliaus po visą pasaulį – ir Aš rengiu Jo atėjimui. Aš purenu dirvą, raviu piktžoles ir sėju sėklas – tam, kad atėjus metui ir prasidėjus lietums, sėklos sudygtų ir taptų augalais.

Pirmasis etapas buvo Širdi Sai misija, kitas – Satjos Sai misija ir, galiausiai, bus Prémos Sai misija. Tai tarsi estafetė: bėga pirmasis bėgikas, perduoda lazdelę kitam, antrasis nubėga savo distanciją ir lazdelę perduoda trečiajam bėgikui. Tai, ką daro pirmasis, padeda antrajam, o ką daro antrasis, tai padeda trečiajam. Tada bėga trečiasis bėgikas ir kerta finišo liniją.

Tai, ką darė Širdi Baba, buvo Satjos Sai misijos dalis. Tai, ką darė Satja Sai Baba, buvo Prémos Sai misijos dalis. Aš keliauju per pasaulį paruošdamas vietas, centrus ir žmones tam, kad jie pasirengtų priimti kitą Avatarą. Sulig kiekviena įveikta distancija viskas greitėja, panašiai kaip lėktuvas, kuris prieš pakildamas juda lėtai. Tačiau kiekviename lėktuve yra ribotas vietų skaičius. Įlaipinti bus tik tie, kurie turės bilietą. Bilietas į Prémos Sai lėktuvą – tai tyrumas; taigi, tikrai tyriems žmonėms bus vieta.

Visa tai žinoti jums yra daugiau nei gana. Jeigu būsite pasirengę, Prėma Sai jus suras. Jums nereikia švaistyti savo laiko ir jėgų Jo paieškoms. Verčiau skirkite šį laiką pasiruošimui. Atsikratykite bet kokio ego ir prisirišimų, tapkite tyri ir švarūs, be dulkių ir rūdžių – tam, kad Jo artume galėtumėte patys transformuotis į Dieviškumo magnetus.

Šaltinis: Children of Sathya Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage