Ar labai nusiminei, kad Svamis su tavimi nekalbėjo?

Tai nutiko Brindavano bendrabučio šlavėjui ir sodininkui Ramajahui. Pas Svamį atvyko Atalas Biharis Vadžpajis prieš pat jam tampant Indijos Ministru Pirmininku. Svamis maloniai jam pasakė, kad ašramas buvo jo motinos namai, todėl jis čia gali atvykti kada panorėjęs. Po dviejų savaičių bendrabučio šlavėjas stovėjo prie Babos rezidencijos „Trajy Brindavan“ vartų ir laukė, kad Svamis palaimintų jo dukters santuoką.

Apie 8 valandą ryto Svamis išėjo į daršaną. Žvilgtelėjo į sodininką ir nuėjo. Pasibaigus daršanui Jis nuėjo tiesiai pastato vidun, pasikvietęs kelis sekėjus į interviu. Sodininkas labai nusiminė. Nuėjęs pas bendrabučio kuratorių jis tarė: „Pone, Svamis mane matė, bet nieko nepasakė. Jis nepalaimino mano dukters santuokos.“

Kuratorius atsakė: „Palūkėkime ir melskime Svamį. Malda Svamiui labai brangi, Jis išklauso ją ir atsiliepia į visų maldas.“ Jis pasiūlė sodininkui nueiti ir atsistoti vietoje, kuri vadinama „Dramblio kampeliu“.

Sodininkas tenai ir nuėjo. Kai pasibaigė visi asmeniniai interviu, iškart po 9 valandos, Svamis išėjo iš pastato. Skirtingai nei kitus kartus, Jis nesėdo į automobilį, bet priėjo tiesiai prie Ramajaho ir tarė: „Baagda paduthunnava? (Aš labai nusiminei, kad Svamis su tavimi nekalbėjo?)“

Tada Svamis meiliai ir gražiai paaiškino: „Matai, šiandien yra pirmadienis. Nuo 7.30 iki 9 valandos yra Rahu Kalam, nepalankus laikas. Tokiu metu niekas neturėtų imtis svarbių darbų. Štai kodėl Aš laukiau, kad praeitų 9 valanda, ir tik tada atskubėjau pas tave, kad palaiminčiau tave ir tavo dukros santuoką.“ Tada Bhagavanas padovanojo sarį ir pašventino mangalasutrą (šventą vėrinį).

Įsivaizduokite kartu ir ministrą pirmininką, ir bendrabučio šlavėją. Svamis su visais elgiasi vienodai - su absoliučia meile.

Šaltinis: Radio Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :