Kas yra tikra meilė

Ugnies prigimtis – karštis. Vandens prigimtis – vėsuma. Žmogaus tikroji prigimtis yra meilė. Turime suprasti, kad meilė turi daugybę skirtingų išraiškų. Motinos meilė vaikui yra motiniška meilė. Meilė tarp vyro ir žmonos gali būti vadinama prieraišumu. Meilė tarp draugų – draugiškumas. Mokytojo ir mokinio meilės išraiška – nesavanaudiškas tarnavimas. Yra daug daug žemiškos meilės išraiškų, tačiau labai svarbu suprasti, kas yra tikroji meilė.

Kai tikrai myli, tuomet nekyla klausimų apie davimą ir gavimą. Tikra meilė siekia tiktai duoti, ir niekuomet nesiekia gauti. Bet kokia meilė, jeigu ji kažko tikisi mainais – ji nėra tikra. Tikra meile galima pavadinti tiktai nesavanaudišką, spontaniškai širdyje užgimstančią ir kiekvienam žmogui srūvančią meilę, kuri reiškiasi tarnyste.

Mes mylime kitus žmones, tačiau jeigu mes iš jų ko nors tikimės, jeigu turime kokių nors lūkesčių – tai nustoja būti meile ir tampa prisirišimu. Tam ir gimėme žmonėmis – kad galėtume išmokti tikrosios meilės. Meilė nuolatos auga, didėja ir niekuomet nesenka, nemąžta. Plati širdis ir atviras protas yra tikrosios meilės požymiai. Meilė trokšta tik vieno – kad visi būtų laimingi ir džiaugsmingi.

Turite pripažinti tiesą – kai visi laimingi, tuomet ir jūs jaučiatės laimingas. Jeigu norite džiaugsmo, turite teikti džiaugsmą kitiems. Broliais tikrąja to žodžio prasme galite tapti tik tuomet, jeigu galite džiaugtis kito žmogaus sėkme. Tikroji brolystė yra tada, kai žmonės dalinasi vienas kito džiaugsmu ir liūdesiu. Tikroji brolystė yra tada, kai kitus žmones laikai savo broliais, o Dievą – savo tėvu.

Meilė duoda ir neprisimena davusi. Egoizmas ima ir neprisimena gavęs. Nepriklausomai nuo to, kaip elgiasi kiti, mes patys turime laikytis savo priedermių (dharmos). Geriau mirti atliekant savo priedermes, nei gyventi pagal svetimas. Žmonėmis galite vadintis tik tuomet, jeigu vykdote savo priedermę – nesavanaudiškai mylite.

Užlieti meile turite kiekvieną žmogų, nepriklausomai nuo to, ar jis jus kritikuoja, ar nekenčia, ar myli – tai ne jūsų rūpestis. Jūs turite daryti savo darbą. Jūs turite visiems būti draugiškas ir jautrus. Turite visuomet būti patenkintas ir nepavaldus proto įgeidžiams. Tiktai toksai sekėjas Dievui yra brangus. Brangus sekėjas – tasai, kurį Dievas labai brangina – yra tas, kurio mintys, žodžiai ir poelgiai nesiskiria, kuris viską paaukoja Dievui. Jūs turite gerbti visus, nepriklausomai nuo to, ar jie jus gerbia, ar ne. Tik atlikdami savo priedermes galite būti laikomas žmogumi. Priedermė mylėti yra atma dharma, amžinoji priedermė. Kodėl milijonai žmonių seka Manimi, daro ką sakau ir myli Mane? Todėl, kad Aš visą laiką vykdau Savo priedermę mylėti. Jeigu visuomet nesavanaudiškai mylėsite, tuomet visa kita atsistos į savo vietas.

Bhagavano Šri Satjos Sai Babos kalbos (per Madhu) santrumpa. 2016 birželio 5 d.
Šaltinis: saivrinda.org
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :