Išlaikytas išbandymas

Bhagavanas sako, kad Dievą mes turime matyti kiekviename žmoguje. Kaip tai padaryti? Papasakosiu gražų atsitikimą, kuris įvyko prieš 5 metus. Buvo gruodis ar sausis, žiemiški vėsūs mėnesiai. Ankstyvą rytą vienas iš mūsų studentų į mandirą (šventyklą) ėjo nešinas laišku. Jis tikėjosi pakliūti į pirmąją eilę ir Svamiui įteikti laišką, ko jam nepavykdavo padaryti anksčiau. Jis žinojo, kad jeigu šįkart jam nepasiseks, tai kita tokia galimybė pasitaikys tik po daugelio savaičių.

Todėl iš bendrabučio jis išėjo labai anksti. Eidamas į mandirą jis pamatė ant tako sėdinčią moterį, ji drebėjo nuo šalčio. Studentas negalėjo tiesiog imti ir praeiti pro ją. Jis galvojo: „Argi tai neturi man rūpėti? Bet kaip tuomet su mano laišku?“ Taip galvodamas apsisprendė: „Svami, žinau, kad padėti šiai moteriai yra mano pirmutinė pareiga.“

Jis nubėgo atgal į bendrabutį, paėmė šaliką ir antklodę, grįžo prie moters ir ją šiltai apklojo. Tačiau laikas nelaukė. Kai jis atėjo į mandirą, turėjo pasitenkinti pakliuvęs į penktą eilę. Išėjo Bhagavanas, kaip visada, ir nuėjo tiesiai prie jo, ištiesė ranką ir paprašė duoti laišką. Tą dieną studentas suprato, kad jeigu mes ištiesime savo pagalbos ranką ir pasitarnausime žmonėms, tuomet Pats Dievas išties ranką mums ir paims visus mūsų rūpesčius.

Ištrauka iš Mr. Amey Deshpande straipsnio „Būti žvaigžde Jo danguje“
Šaltinis: Radio Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :