Karaliaus Parikšito vaidmuo


Kartą Svamio studentai labai troško Jo akivaizdoje suvaidinti mitologinį spektaklį, ir tokią galimybę gavo. Spektaklyje buvo ir garsusis epizodas, kaip troškulio kamuojamas karalius Parikšitas paprašo išminčiaus Samikos vandens, ir šiam neatsiliepus, apvynioja jo kaklą negyva gyvate.

Tai buvo tik tumpa spektaklio scena. Buvo ir kitų svarbių veikėjų, kurie galėjo nusipelnyti Svamio dėmesio – Krišna, Pandavai. Tačiau spektakliui pasibaigus, Svamis pasikvietė studentą, kuris atliko karaliaus Parikšito vaidmenį, jam materializavo žiedą su deimantu ir palaimino.

Mums visiems magėjo sužinoti, kodėl veikėjas, kuris scenoje pasirodė tik vieną minutę, nors spektaklis truko visą valandą, nusipelnė tokio Svamio įvertinimo. Vėliau tas jaunuolis prisipažino, kad norėdamas kuo geriau įsijausti į karaliaus Parikšito būseną, jis visą parą prieš spektaklį burnoje neturėjo nė lašo vandens. Štai toks pasišventimas ir troškimas kuo geriau prieš Svamį atlikti savo vaidmenį, kad ir koks mažas jis būtų, neliko nepastebėti Bhagavano – To, kuris yra kiekvieno viduje.

Šaltinis: Radio Sai
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :