Gajatri mantra yra labai geros formulės vaistas

Jei esate didelis savanaudis ir savimyla –
tuomet kartoti mantrą neužteks ir 24 valandų per dieną
Satsange, kuris vyko Singapūre 2016 sausio 5 dieną, sekėjas pasiteiravo Svamio, kiek laiko reikėtų kartoti Gajatri mantrą?

Klausimas: Svami, labai pabrėžiama Gajatri mantros svarba. Kiek laiko turėtume jai skirti?

Svamis (per Madhu): Gajatri mantra yra tarsi vaistai. Kai susergate, ką darote? Einate pas gydytoją. Gydytojas sako: „Vartok šituos vaistus ir pasveiksi.“ Tačiau vaistus reikia vartoti tam tikromis dozėmis. Mažam vaikui gydytojas paskirs gerti po pusę tabletės, paaugliui – po visą, o suaugusiam žmogui – dar daugiau, priklausomai nuo paciento ligos ir amžiaus. Kokiomis dozėmis vartoti vaistus, nusprendžia gydytojas. Gajatri mantra yra tarsi vaistai – jeigu ją vartosite teisingais kiekiais, ji, be jokios abejonės, padarys gerą poveikį. Gajatri mantros poveikis – tai savimonės nuskaidrinimas. Kuo skaidresnė, dieviškesnė ji tampa, tuo lengviau jums mąstyti, kalbėti ir elgtis dieviškai.

Garsmuo „Aum“ yra visos Kūrinijos pradžia. Kai nieko nebuvo, pirmutinis garsas, iš kurio kilo visos kitos vibracijos, „išaudusios“ visą Kūriniją, buvo garsmuo „Aum“. Net ir dabar paskutinis kiekvieno mirštančiojo atodūsis yra tiktai vienas garsas – „Aum“. „Aum“ simbolizuoja visa ko pradžią, vidurį ir pabaigą. Nuo jo pradedate ir mantrą [Gajatri]. Po to meldžiate Dievą, kuris savo esme yra panašus į Saulę – ji yra skaisti šviesa, simbolizuojanti pažinimą – kad Jis apšviestų jūsų protą, kad protas patirtų pažinimo šviesą. Jeigu suprantate mantros žodžių reikšmes ir sakote: „Prašau, suteik man šviesų protą“, tai nereiškia, kad jūs prašote aštresnio intelekto ar didesnio sumanumo – visa tai bus šalutinis poveikis: šviesesnis protas iš tiesų jums padės tapti geresniu inžinieriumi, geresniu gydytoju ar teisininku. Tačiau tikroji priežastis, dėl kurios turėtumėte kartoti Gajatri mantrą – tai siekis atsikratyti neišmanymo tamsos: manymo, kad jūs esate tiktai kūnas, kad esate atskira, ribota esybė.

Jei kas jus riboja – tai tik šitoks supratimas, ir jo neturi likti. Jūs esate dieviški. Jūs esate Atma Svarūpa (dieviškumo įsikūnijimas). Jūs esate ne kas kita, o Patsai dieviškumas. Štai toji proto šviesa, aukščiausias pažinimas (džnana), kurią turi jums suteikti mantra. Tokia yra ši malda. Gajatri mantra yra maldų Viešpačiui esmė. Kartokite ją su tvirtu tikėjimu, ir jūs save išgydysite.

Žmonės Manęs klausia, ar yra koks stebuklingas skaičius, kiek kartų reikėtų kartoti Gajatri mantrą, kad ji pagydytų. Skaičius priklauso nuo to, ar labai sergate! Jeigu sergate labai – jeigu esate didelis savanaudis ir savimyla – tuomet neužteks ir 24 valandų per dieną. Bet jeigu tik šiek tiek negaluojate, tuomet ir neilgas mantros kartojimas suteiks išminties ir ramybės. Vaistus turite vartoti tol, kol pasveiksite. Tai svarbu. Vartokite juos bet kokios formos. Gajatri mantra yra labai galinga mantra, visų mantrų motina, tačiau, kaip skirtingi vaistai būna pagaminti skirtingų gamintojų, taip ir jūsų kartojamos eilutės gali būti iš Korano, iš Bhagavadgytos ar bet kur kitur – kad tik nuramintų ir šviesintų jūsų protą. Vartoti vaistus turite tol, kol išgysite nuo samsaros ligos. 

Pasirinkite vieną – nekaitaliokite. Juk tą patį sako ir gydytojai, ar ne? Jei kurie vaistai jums tinka, tuos ir vartokite, priešingu atveju gali pasireikšti šalutinis poveikis. Vartokite bet ką, kas teikia ramybės! Išsirinkite pavidalą, vardą – medituokite tą pavidalą, kartokite tą vardą. Kartokite tiek kartų, kiek jums norisi, medituokite tiek, kiek jums reikia – ar sveikstate, ar ne, žinosite patys. Kaip sužinosite, kad sveikstate? Nes jausitės vis mažiau savanaudiški, vis mažiau visko bijosite, mažiau nerimausite; daugiau džiaugsitės, būsite ramesni, labiau mylintys, dosnesni – pagal tai sužinosite. Pranyks viskas, kas neigiama; kas atsiras, tas bus teigiama – pagal tai žinosite, kad mantra veikia. Tiesa yra ta, kad bet kuri mantra, kurią kartojate, yra gera. Gajatri mantra yra labai geros formulės vaistas, ji labai galinga, ir jeigu kartosite teisingai ir suprasdami jos prasmę – tuomet ji tikrai padarys poveikį.

Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :