Kaip išmokti atleisti?

Klausimas Svamiui: Gal galėtum paaiškinti, kas yra atleidimas ir kaip išmokti atleisti?

Svamis (per Madhusudaną naidu): Atleidimas yra vienos bendros būties suvokimas. Kai tavo dešinė ranka užgauna tau akį, tu juk savo rankos už tai nebaudi. Tu jai atleidi, nes žinai, kad ir ji priklauso tau, kaip ir akis. Kai supranti, kad jos abi yra tavo dalys, tuomet nekyla klausimas, bausti ar atleisti. Maža to, kad akis greičiau sugytų, su ta pačia ranka akį patepi gydančiu balzamu ar įlašini kokių vaistų.

Tiktai tada, kai suprasite, jog visi sudaro vieną nedalomą visumą, kad visi yra tos pačios bendros būties dalys ir nesate atskiri vienas nuo kito – tik tada iš tiesų atleisite. Tikrai atleidžiate tik tada, kai tikrai mylite – tikrai atleisite tik tada, kai tikrai suvoksite, jog visi sudaro vieną visumą. Štai kodėl Aš sakau: „Meilė gyva duodama ir atleisdama“, nes meilė žino, kad viskas yra viena.

Kai jūsų dantys įkanda liežuvį, jūs gi žinote, kad tai nutiko netyčia. Suvokiate, kad ir dantys, ir liežuvis yra jūsų dalis, todėl įsikandę neraunate dantų iš burnos. Panašiai – jeigu tikrai mylėsite, jeigu suprasite, kad jūs ir kiekvienas kitas žmogus priklauso tai pačiai vienai būčiai, tuomet labai lengvai atleisite. Tiesą sakant, net toks klausimas neiškils – atleisti ar neatleisti, – nes žinoste, kad jei kas ir nutiko, tai netyčia ar dėl neišmanymo.

Satsangas Australijoje, 2015 m. rugsėjo 23 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :