Maža sėkla ir didelis medis

Kai kurie banjano medžiai tokie didžiuliai, turi tiek daug atžalų, kad atrodo tarsi rūmai. Tačiau pati banjano sėkla yra labai maža, kaip garstyčios grūdelis. Ar tiesa, kad tokioje mažoje sėklytėje slypi toks didelis medis, o gal tai tik mūsų iliuzija? Žinome, kad tai tiesa. Sėkla be galo maža, bet kai ją pasodiname į dirvą, kai ją laistome ir tręšiame, tada ji sudygsta, užauga ir tampa didelė: iš mažutės sėklos atsiranda viskas – vaisiai, žiedai ir lapai.

Lygiai taip pat ir didžiuliame jūsų kūne yra be galo maža sėklytė, vadinama Atma. Jeigu ja rūpinsitės, jeigu leisite jai augti ir vešėti, tuomet ji išsiskleis dieviškąja visatos forma. Tačiau kur mums dėti tą sėklą, kaip ją prižiūrėti, kad užaugtų dideliu medžiu? Ar galima ją pasidėti ant delno ir laistyti vandeniu? Sėkla tik tuomet užaugs medžiu, jeigu ją pasodinsite į dirvą ir teisingai laistysite. Net jeigu sėkla bus dirvoje, bet per giliai arba per arti paviršiaus – ji neišaugs medžiu.

Jeigu Dievo vardo sėklą pasodinsime į savo širdies dirvą, jeigu ją rūpestingai laistysime meilės vandeniu, tuomet ji užaugs ir taps galingu ir vešliu medžiu.

– Satja Sai Baba
Vasaros rožės Mėlynuosiuose kalnuose, 1976
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :