Jeigu Dievo pagalbos nesulaukėte, vadinasi, dar nepadarėte visko, ką galėjote padaryti patys

Klausimas: Brangus Bhagavanai, mūsų šalyje labai daug vargo ir skurdo, todėl mes kartais pasijuntame bejėgiai suteikti žmonėms tokią pagalbą, kokią norėtume suteikti. Ką tokiais atvejais daryti? Gal bendra malda būtų sprendimas? Ar galėtų Bhagavanas mums ką nors pasakyti apie maldą, ir kaip ji galėtų pagelbėti tokiose masinio vargo ir skurdo situacijose? Kaip padėti žmonėms, kada iššūkis ne mūsų jėgoms?

Svamis: Pasaulyje yra labai daug problemų, ir jūs, būdami žmonėmis su ribotomis galimybėmis ir jėgomis, pajėgūs jas išspręsti tik iki tam tikros ribos. Tačiau niekuomet nepamirškite, kad „Žmogus + Dievas“ gali pasiekti viską. Kada žmogus ir Dievas veikia išvien, nieko nėra neįmanoma. Vienas Dievas nedarys, vienas žmogus nepadarys. Kai jie sujungia jėgas, tuomet viskas tampa įmanoma. Tačiau pirmiausia jūs patys turite padaryti viską, kas jūsų jėgoms. Štai kodėl Aš sakau – padarykite viską, ką galite, o visa kita palikite Man.

„Mahabharatoje“ Draupadė, penkių Pandavų žmona, Kauravų rūmuose buvo žeminama. Tomis akimirkomis maldaudama užtarimo ji kreipėsi į rūmuose buvusius garbius senolius, tačiau šie buvo bejėgiai – juos varžė jų pačių taisyklės. Ji maldavo savo stiprių ir ją apginti turėjusių vyrų, tačiau ir tai nepadėjo – jie visi iš gėdos nuleido akis. Tada ji bandė savo garbę apsaugoti savo jėgomis ir stipriai laikė sarį, kad piktadarys Dušasana jo nenuplėštų, tačiau greitai jos jėgos išseko. Kada ji išbandė viską, ką tik galėjo padaryti, tačiau vis tiek nepajėgė apsiginti, nes iššūkis buvo per didelis jos jėgoms, štai tuomet apsireiškė Krišna. Tą dieną Krišna pasirūpino viskuo, kas buvo virš žmogaus galimybių ir jėgų, ir Draupadė buvo apginta!

Svarbiausia, kad jūs padarytumėte viską, ką galite – sutelkę visą savo galią, visas jėgas. Tik tuomet, kai patys būsite padarę viską, tik tuomet melsdami pagalbos jos sulauksite, ir ta pagalba ateis iš visų pusių. Bet dažniausiai būna taip, kad jūs šį bei tą nuveikiate ir galvojate, kad tai jau viskas, ką galėjote padaryti, jūs per anksti nuleidžiate rankas ir pradedate melsti Dievą pagalbos – tačiau jos nesulauksite. Jeigu Dievo pagalbos nesulaukėte, vadinasi, dar nepadarėte visko, ką galėjote padaryti patys – štai taip visi turėtų galvoti. Kai jau visiškai išsemsite savo galimybes, kai visai neliks jėgų ir galios, tik tuomet Dievas apsireikš išspręsti jūsų problemą.

Kolombo (Šri Lanka)
2015 m. liepos 4 d.

Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :