Kai pasikeičiate patys, pasikeičia ir visas pasaulis

Klausimas: Svami, gal galėtum ką nors pasakyti apie dvasines permainas, kurios vyksta dabartiniu laikmečiu?

Svamis (per Madhu): Tai, ką matai išorėje, tėra atspindys to, kas esi viduje. Jeigu esi dieviškas, viską matysi dieviškumo šviesoje. Jeigu esi žmogiškas, viską matysi žmogiškumo šviesoje. Sergantis žmogus visuomet ant visų pyksta. Jis pats liūdnas ir piktas, todėl ir kiti jam atrodo liūdni ir pikti. Pasveikęs jis iškart atgauna gyvenimo džiaugsmą, ir tada visi jam atrodo džiugūs ir laimingi. Taigi, kai pasikeičiate patys, pasikeičia ir visas pasaulis. Viskas prasideda viduje.

Aš dabar nešu žinią, kad kiekvienas žmogus turi suvokti savo dieviškumą. Ateinančiais laikais vidinis dieviškumas ims labiau skleistis, ir visame pasaulyje bus daug žmonių, kurie mokys tiesos apie vieną bendrą būtį, kad visi yra Viena. Tie, kurie nepajėgs suprasti šios tiesos, išnyks – kaip pasikeitus metų laikui išnyksta kai kurie augalai. Tuos žmones, kurie eina dharmos keliu, apsaugos pati dharma. Kiekvienoje jugoje, kiekvienu laikmečiu buvo ir gerų žmonių, ir ne. Niekuomet nebuvo taip, kad visame pasaulyje būtų vien tik gėris. Taigi, vis daugiau žmonių taps geri, dvasingi – tai ir yra Aukso Amžius.

Koks bus jūsų matymas, toks bus ir išorinis pasaulis. Tai suvokti jums trukdo jūsų pačių ego. Kai per meilę ir tarnystę šio savo ego atsikratysite, tuomet visą pasaulį išvysite dieviškumo šviesoje. Pasaulio istorijoje dabar atėjo toks laikas, kada ims atsirasti daug dvasingų žmonių. Esame pereinamajame laikotarpyje. Kaip dieną keičia naktis, o naktį keičia diena, taip baigiasi ir Kali juga, tamsos amžius. Ir kaip naktį tirščiausia tamsa būna prieš pat aušrą, taip ir šiuo metu labai „sutirštėjo“ blogis. Gamtos dėsniai yra tokie, kad blogis sunaikina pats save, o lieka tik tai, kas skaistu ir tyra.

Jeigu nebūsite pasirengę ateinančiam amžiui, negalėsite jame išgyventi – taip, kaip keičiantis metų laikams neišgyvena tam tikri augalai. Taigi, ruoškitės jam – tapkite vis tyresni, nesavanaudiškesni, dieviškesni. Meilė poelgiuose reiškiasi kaip dharma (dorovė). Meilė kalboje reiškiasi kaip tiesa. Meilė samprotavime reiškiasi kaip ramybė. Meilė mintyse reiškiasi kaip taikumas. Apraiškų daug, tačiau visos jos kyla iš vienos ir tos pačios meilės. Stiprinkite meilę – nesavanaudišką meilę. Ne tą meilę, kada „myliu save, tarnauju sau“, bet tą meilę, kada „myliu visus, tarnauju visiems“.

2015 m. balandžio 16 d. Turinas (Italija)
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :