Džiaukis tuo, ką turi

Meksikoje vykusiame satsange jaunuolis, sergantis Dauno sindromu, paklausė Babos, kodėl žmonės taip kovoja dėl žemiškų dalykų.

Klausimas: Nuoširdžiausiai sveikinu Tave. Man patinka šis renginys. Aš matau, kaip žmonės gatvėse kariauja dėl benzino degalinėse. Žmonės neturėtų taip kariauti. Ir dar, Svami, norėčiau paklausti, ką galėčiau dėl Tavęs padaryti?

Svamis: Tu esi itin palaimintas, nes tau nereikia konkuruoti ir lenktyniauti, kaip tai daro kiti. Esi palaimintas, nes skiriesi nuo kitų čia esančių. Būdamas laimingas, net su savo liga, įkvėpdamas savo šypsena ir pozityvumu – štai kuo tu jiems gali padėti. Žmogus ne visuomet gali išspręsti kito problemą, bet gali būti įkvepiančiu pavyzdžiu, kaip susitaikyti su savo problema ir vis tiek laimingai gyventi. Dairydamiesi į kitus, turtingesnius, žmonės visą laiką skundžiasi, kad jiems kažko trūksta, bet ar jie kada atsisuko ir pažiūrėjo į tuos, kurie neturi net ir to? Ar jie kada jaučia dėkingumą už tai, ką Dievas jiems davė?

Vaikas tėčiui skundėsi dėl savo senų batų – jis norėjo naujų, nes visi vaikai mokykloje buvo su naujais batais. Tačiau pamatęs vaiką be kojų liovėsi skųstis. Jis suprato: „Aš bent jau turiu kojas, apsieisiu be tų batų.“ Džiaukis tuo, ką turi, ir išsaugok šviesų požiūrį į gyvenimą. Visuomet šypsokis, įkvėpk kitus ir juos mokyk, kad tai, ką jie turi, jau yra Dievo palaiminimas. Didžiausias turtas ir didžiausias džiaugsmas, kokį žmogus gali patirti – tai pasitenkinti tuo, ką turi.

Troškimams nebus galo. Kuo daugiau į ugnį pilsi alyvos, tuo stipriau ji degs. Kuo labiau stengiesi patenkinti savo troškimus ir norus, tuo labiau jie augs. Džiaugtis tuo, kas esi, tenkintis tuo, ką tau davė Dievas – štai ko galėtum išmokyti visus, čia ir kitur. Tai seva, kurią gali daryti visą gyvenimą.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Meksika. 2016 birželio 22 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie dieviškąjį vizitą Meksijoje 2016 m. birželio 21-22 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :