Ar įmanoma tapti tokiais kaip Tu?

Ar įmanoma tapti tokiais kaip Tu?

Klausimas: Svami, ar tikrai įmanoma tapti visiškai tokiais pačiais, koks esi Tu? Net didieji išminčiai, tokie kaip Višvamitra ir Vasištha, nesutardavo su kitais. Jeigu net tokie dvasios milžinai turėdavo konfliktų, tai ar mes tikrai galime tapti tokie kaip Tu? Ir jei galime, ar tai pasieksime savo mirties akimirką, mūsų laikui pasibaigus, ar tai gali įvykti anksčiau?

Svamis: Visos Mano pastangos skirtos tam, kad jūs patikėtumėte, jog tai įmanoma. Kodėl abejojate? Tai kas, kad Višvamitra, Vasištha ar Vjasa to nepasiekė? Jie nėra jūs, jūs nesate jie. Kas žino, gal jūs net geresni už juos visus! Pabandyti nepakenks. Jei manote, kad tai nepasiekiama, ir pasiduodate, tai niekaip to ir nepasieksite. Jei bijote suklysti ir todėl nė nebandote, tai prarandate bet kokią sėkmės galimybę. Aš sakau, kad jūs esate dieviški. Nesakau, kad turite tapti dieviški. Sakau, kad jūs jau esate dieviški. Kaip gi jūs tai pasiekiate? Reikia atmesti viską, kas nėra dieviška –  liks tai, kas dieviška. Tai labai paprasta. Jiems nepavyko atsikratyti visko, kas nebuvo dieviška, todėl jie negalėjo patirti Dieviškumo pilnatvės. Bet jums tai gali pavykti.

Įgyti daiktus sudėtinga, bet juos išmesti visai paprasta. Laikyti sunku, paleisti lengva. Todėl atsisakyti visų savo polinkių gali būti lengviau, nei stengtis kažką įgyti. Jūs jau esate dieviški – akmenyje jau yra skulptūra. Panašiai kaip grūdas jau yra lukšto viduje – tereikia pašalinti lukštą ir atrasite grūdą. Grūdas neatsiranda iš kažkur kitur.

Tad jei pašalinsite viską, kas nėra dieviška – dehabhimaną (kūno sąmonę) ir manobhimaną (proto sąmonę) – liks tai, kas yra dieviška. Tikėkite, kad jūs jau esate Tai. To dar nepatiriate dėl to, kad likę dalykų, kurie trukdo jums tai įžvelgti. Jei per suodžius nematote degančios liepsnos, nuvalykite lempos stiklą ir pamatysite. Aš tik mokau kaip nuvalyti – išsivaduokite iš ego, išsivaduokite iš prisirišimo, ir viskas bus išvalyta. Tai, kas liks, bus tyra Dieviška Sąmonė. Pirmiausia turite patikėti, kad jūs esate Tai. Jei tikėsite, pasieksite Tai. Jei netikite, nepasieksite, kad ir kaip stengsitės. Būtent tokią galią turi jūsų mintys. Jei jūsų mintys bus dieviškos, ir jūs patys tapsite dieviški. Jūs visi esate dieviški. Niekada tuo neabejokite.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Singapūras, 2016.03.23
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :