Gamtos teisingumo dėsnis

Per satsangą Japonijoje sekėja Svamiui uždavė du klausimus:
Mano pirmasis klausimas toks: dabar daug gyvūnų paskerdžiami dėl pinigų, ir dėl to daug gyvūnų patiria nereikalingas kančias. Ką galėčiau padaryti, kad palengvinčiau jų kančias?
Esu dainininkė ir perduodu tas žinias, kurias priimu į širdį. Mane labai neramina tai, jog kai kurios motinos gimdo vaikus ir juos parduoda dėl pinigų. Kas kartą išgirdus tokias istorijas man skauda širdį ir aš noriu savo dainomis pasiųsti žinią. Prašau, patark mums, ką galėtume dėl to padaryti.

Svamis: Abu klausimai nedaug kuo skiriasi. Tiesą sakant, į abu klausimus atsakymas yra tas pats. Visą pasaulį valdo karmos dėsnis. Kitas dėsnis, kuris yra karmos dėsnio rezultatas, ­– tai reinkarnacijos dėsnis. Veiksmai tampa atoveiksmiais ir verčia jus gimti vėl ir vėl. Jei norite suprasti atsakymą į šį klausimą, turite teisingai suprasti šiuos du karmos ir reinkarnacijos dėsnius.

Karmos dėsnis yra gana paprastas: jei pasėsite citrinos sėklą, jums užaugs citrinmedis, mango vaisių nuo jo neskinsite. Kad ir ką padarysite šiandien, kažkada jums tai sugrįš. Kai kurių veiksmų atoveiksmis yra iškart, kitų – šiek tiek vėliau. Pagal jūsų veiksmus šiame gyvenime gaunate kitą gyvenimą, kad ir toliau patirtumėte tų veiksmų pasekmes. Budizme irgi labai gerai žinoma, kad šie du dėsniai ­– tai pagrindinės taisyklės, valdančios šią visatą.

Kai žudote gyvūnus dėl savanaudiškų tikslų, jie greitai vėl gimsta ir tampa žmonėmis. Jie turi padaryti taip, kad žmogus, privertęs juos kentėti, patirtų tokių veiksmų pasekmes. Tas, kuris privertė juos kentėti, už tai turi atkentėti. Taigi tie gyvūnai, kurie buvo paskersti, greitai tampa žmonėmis, kad atsilygintų už kančią, kurią patyrė. Nors jų kūnai kaip žmogaus, bet jų instinktai – vis dar gyvuliški. Vietoje dieviškų savybių – meilės, atjautos, kantrybės, pakantumo, jie turi gyvuliškas savybes – baimę, pyktį, norą bausti ir smurtauti.

Tad nieko stebėtino, jei sužinote apie motinas, kurios mamos tiktai kūnu, o ne savo širdimi. Jos, kaip ir gyvuliai, pagimdė tiktai kūną, bet ne vaiką. Viena iš priežasčių, kodėl šiandien nuolat smunka žmonių kokybė, yra gyvūnų reinkarnacija žmonėmis, vykstanti labai sparčiai.

Jei kruopščiai išanalizuotumėte, ratas yra toks: žmonės žudo gyvulius maistui, gyvuliai tampa žmonėmis, ir būdami savanaudžiais, pradeda žudyti ir gyvulius, ir kitus žmones. Šis ratas laikui bėgant vis didėja ir didėja, nes dėl veiksmo ir atoveiksmio jis vis pasipildo. Kuo daugiau gyvulių paskerdžiama, tuo daugiau blogų žmonių gimsta; vėl paskerdžiama dar daugiau gyvūnų, dar daugiau blogų žmonių gimsta – ir tai vis kartojasi.

Tokios motinos, tėvai, broliai ir seserys – neturintys jokio supratimo apie tai, kas yra dharma, – gimsta ir gyvena kartu su kitais. Jie vis dar turi daug gyvuliškos prigimties.

Tačiau gamta turi savo pačios teisingumo dėsnį. Kai ji apkraunama tokia didžiule nuodėmių ir žiaurumų našta, ji randa savo būdą, kaip sugrąžinti į Žemę teisingumą, – tai stichinės nelaimės. Kuo daugiau gyvulių paskerdžiama, tuo daugiau gimsta blogų žmonių, tuo daugiau blogio visuomenėje, tuo daugiau stichinių nelaimių – visi šie dalykai vienas su kitu susiję; jie nėra atskiri.

Teisingas būdas užbaigti tokį ciklą yra tik toks: žmogus turi suprasti, kad jo tikrasis tikslas yra Dieviškumas, ir niekas kita, ir todėl jis turi elgtis pagal savo tikrąją prigimtį.

Taigi, tikrasis šių problemų sprendimo būdas šiandien yra dvasingumas. Galite atjausti, galite ieškoti teisybės ar net pasitelkti vietos įstatymus – tačiau visi šie dalykai tėra laikini spendimai. Kai žmogus supras, jog karmos ir reinkarnacijos dėsniai jo nepaliks ramybėje – jie seks paskui jį iki pasaulio pabaigos – tuomet jis nuo tokių veiksmų susilaikys. Taip pat kai jis supras, kad jo tikroji prigimtis yra Dieviška, jis iš tikrųjų bus išgelbėtas nuo tokių veiksmų.

Užuot tik dainavę dainas ar skleidę žinią apie smurtą prieš gyvūnus ar panašius dalykus, verčiau skleiskite žinią apie dvasingumą. Žinia, kurią dera skleisti, yra ši: „Jūsų prigimtis yra Dieviška. Gyvenkite pagal tą prigimtį, kitaip turėsite patirti savo veiksmų pasėkmes.“

Padarykite tai! Skleiskite dvasingumo žinią; žinią, jog visuose yra Dieviškumas; neprievartos žinią; veiksmo ir atoveiksmio žinią – tegul tai sužino kiek įmanoma daugiau žmonių. Žinau, tai didelis darbas, tačiau tikėkite ir gamtos teisingumu. Ji irgi spręs problemas, savais būdais. Skleiskite žinią, jog užmušti reikia ne gyvulius išorėje, o gyvulius viduje. Ženkite žingsnį pirmyn. Vis dėlto visos pasaulio problemos turi tiktai vieną sprendimą: tikėti dvasingumu, tikėti savo prigimtimi, kuri yra Dieviška, ir pagal tai gyventi.

Kad galėčiau pakeisti ateinančiosios kartos mąstymo būdą, būtina tinkama švietimo sistema. Dabar dar svarbiau į švietimą atnešti dvasingumą, nes tik tai gali išspręsti rytojaus problemas. Jokia moralė ilgai negyvuos neturėdama dvasinio pamato.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Satsangas Japonijoje, 2016.03.20.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Japonijoje 2016 m. kovo mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :