Kokiu tikslu sukurtas pasaulis?

Kokiu tikslu sukurtas pasaulis?

Klausimas: Svami, atrodo, kad ši maja ir Tavo sukurtas žaidimas skirti tam, kad padėtų mums „pabusti“. Kokiu tikslu sukurtas pasaulis?

Svamis: Koks žaidimo tikslas? Visų pirma, žaidimas skirtas linksmintis ir mokytis. Tą patį galima pasakyti apie šio gyvenimo žaidimo tikslą: ir linksmintis, ir mokytis.

Žaisdami jūs įgaunate įgūdžių ir darote tai, ką reikia. Jūs įmušate įvartį ir atliekate kelis perdavimus, panaudodami savo įgūdžius, suderindami kūną, širdį ir protą.

Taip turite elgtis ir šiame gyvenimo žaidime. Tačiau jei žaidžiate futbolą tam tikroje komandoje, jūsų tikslas – įmušti kamuolį į priešininko vartus. Jei pradėsite spardyti kamuolį į savo vartus, ar kam nors tai patiks? Juk šitaip pažeisite žaidimo taisykles. Taip ir šiame pasaulio žaidime tikslas yra nuo „aš“ per „mes“ pasiekti „Jis“. Jei žaidimą žaidžiate pagal taisykles, jis taps džiaugsmingu pasilinksminimu. Daugiau nebebus liūdesio, tebus vien džiaugsmas.

Ko išmoksite? Kad pradėję nuo „aš“ galiausiai pasiekiate „Jis“. Į viską reikia žiūrėti iš šio požiūrio taško. Ne per daug rimtai, bet ir ne per daug nerūpestingai. Tai tik jums suteikta proga patirti nuostabų jaudulį ir nuotykį, transformuojat save iš žmogus į Dievą.

Pradėdami žaidimą savo „sąskaitoje“ neturite nė vieno įvarčio. Kai žaisdami sąžiningai, pagal taisykles, bendromis pastangomis įmušate įvarčius į priešininko vartus, užplūsta džiaugsmas ir azartas. Didžiulis džiaugsmas. Visas šis žaidimas buvo sukurtas tam, kad galėtumėte patirti tą laimėjimo džiaugsmą, tą transformacijos iš „aš“ į „Jis“ džiaugsmą. Tad priimkite jį kaip tokį ir žaiskite pagal taisykles. Darykite, ką turite daryti, ir žinokite, kas yra pergalė šiame žaidime. Tada galėsite juo mėgautis.

Tai ir viskas. Tai nėra labai sudėtinga. Maja yra priešininko komanda, ji jums trukdys, neleisdama prasibrauti prie priešininko vartų. Ji jus stumdys, bet turite atrasti būdą išvengti jos ir padedami kitų pasiekti kitus vartus. Gyvenimas yra žaidimas, žaiskite jį. Gyvenimas yra iššūkis, priimkite jį. Jei pažvelgtumėte į gyvenimus tų, kurie nežaidžia jokio žaidimo, nesutinka jokio iššūkio, pamatytumėte, kad jie yra labiau mirę, nei gyvi. Kokia tuomet prasmė gyventi?

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Satsangas Singapūre, 2016.03.23
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre 2016 m. kovo 23 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :