Aš esu skyręs meilės vaistus ir tarnystės dietą

Per satsangą Kroatijoje 2016 m. sekėjas Svamio paklausė: Ar greitai ateis laikas, kai visi pajusime savo psichinės, fizinės ir emocinės sveikatos pagerėjimą šiame gyvenime?

Svamis: Tai įvyks, kai išgersite vaistus ir laikysitės dietos. Jei kreipsitės į gydytoją, prašydami jus išgydyti, šis išrašys jums vaistų ir paskirs dietą. Jei vaistus, užuot juos vartoję, taip ir paliksite kišenėje, o į dietos sąrašą numosite ranka, tai kaipgi pagysite? Nors ir konsultavotės pas gydytoją, nors ir sužinojote, ką turite daryti, nors ir nusipirkote paskirtus vaistus – nepagysite, jei jų negersite. Tik pradėję juos vartoti pasijusite geriau.

Tad nėra taip, kad staiga visi ims jaustis vienodai gerai; pagerėjimą pajus tik tie, kurie klausys patarimo. Iš tiesų visos pasaulio ligos – tai tik viena liga, bhava roga – pasaulietiškumas, tikėjimas vien kūnu ir protu, rūpinantis tik jų patogumais ir poreikiais. Protas ir kūnas susargdino pasaulį, todėl alksta siela. Žinote, kaip susergama vėžiu – blogosios ląstelės atima visą maistą iš gerųjų ir ima neribotai daugintis. Gerosios ląstelės badauja, todėl silpsta ir miršta. Taip ir jūsų visa energija, visos pastangos yra nukreiptos maitinti kūną ir protą – lyg augintų vėžio ląsteles.

„Aš“ ir „mano“ jausmas – ego ir prisirišimas – maitina kūną ir protą, ir visa jūsų energija bei pastangos yra nukreiptos tik į kūno auginimą ir proto nuraminimą. Dėl to nukenčia dvasinė gerovė. Tą dieną, kai nustosite maitinti savo kūną ir protą ego bei prisirišimo jausmais ir imsite skirti dėmesį bei energiją savo sielai, kūno ir proto vėžys bus sustabdytas ir siela pasveiks. Tą dieną baigsis visos jūsų ligos, nerimas, rūpesčiai ir baimės.

Aš esu skyręs meilės vaistus ir tarnystės dietą. Meilė ir tarnystė drauge jums pagelbės atsikratyti ligos. Meilė be tarnystės naudos neduos. Tarnystė be meilės nėra tarnystė. Reikia abiejų – ir meilės, ir tarnystės, ir kaip skirtingiems pacientams, sergantiems skirtingomis ligomis, skiriamos skirtingos vaistų dozės, taip ir labiau kenčiantys, labiau sergantys turi labiau mylėti ir daugiau tarnauti. Turite vartoti vaistus ir laikytis dietos tol, kol visiškai pagysite nuo pasaulietiškumo ligos ir jūsų siela pasveiks. Protas yra žmogaus išsilaisvinimo arba vergovės priežastis. Jis yra raktas į laimę arba sielvartą. Pasukite protą į pasaulį, ir užplūs sielvartas. Pateksite į spąstus, užrakintas pasaulietiškumo. Pasukite raktą į Dievą, ir spyna atsirakins – būsite išlaisvinti. Todėl visas savo mintis, energiją ir pastangas nukreipkite tam, kad būtų sveika jūsų siela ir širdis, ir mažiau dėmesio skirkite kūnui ir protui. Jei mylite nesavanaudiškai, jausdami, kad visi yra viena, nes visi esate ta pati dvasia, ir tarnaujate kiekvienam nesavanaudiškai, jausdami, kad tarnaujate ne kam „kitam“, o savo Aukštesniajam Aš, Dievo įsikūnijimui kitame žmoguje, tuomet prisirišimas prie kūno ir proto palengva menks.

Laikykitės šių dviejų praktikų ir būsite išgydyti. Kai siela sveika, tai sveiki bus ir kūnas, ir protas. Todėl rūpinkitės savo dvasine sveikata, o protas ir kūnas seks iš paskos. Tas, kuris šito laikysis, pajus pagerėjimą.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Zagrebas, Kroatija
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Koatijoje 2016 m. balandžio 24 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :