Visas pasaulio problemas gali išspręsti tik dvasingumas

Visas pasaulio problemas gali išspręsti tik dvasingumas

Per satsangą Ispanijoje 2016 m. sekėjas iš Venesuelos Svamio paprašė: „Norėčiau, kad Svamis patartų, ką galėtume padaryti dėl savo šalies, kuri išgyvena labai nelengvą metą.“

Svamis: Kas yra šalis? Tai ne kalnai, ne upės, ne medžiai ar keliai; šalis yra jos žmonės – kaip kad namai yra ne sienos, durys, grindys ir stogas, o žmonės, kurie juose gyvena. Jei žmonės geri, ir šalis bus gera. Jei žmonės vieni kitų poreikius laikys svarbesniais, nei savo, šalis bus laiminga. Ši šalis prarado viską, kuo mėgavosi anksčiau, nes jos gyventojai savanaudžiai. Šalies turtai sutelkti kelių žmonių rankose ir kitiems neprieinami; tik per jų savanaudiškumą ir godumą šalis pateko į bėdą.

Skurstantys kartais ima piktintis, kad paminamos jų teisės, ir tada kyla chaosas. Problemos sprendimą pavyktų rasti tik tada, jei valdžios žmonės taptų truputį geresni, truputį labiau užjaučiantys, truputį daugiau nesavanaudiški, nei yra. Tačiau kaip galite to tikėtis iš tų, kurie niekada nėra girdėję apie tokias savybes? Kita vertus, jūs – sekėjai, sužinoję dievišką tiesą ir norintys pakeisti padėtį – turite rodyti pavyzdį. Jūsų šalyje daugybė sekėjų. Susikibkite rankomis ir veskite visus kitus, šalies interesus laikydami aukščiau asmeninių. Darykite tai ne agituodami, ne rėždami kalbas, ne garsiai šnekėdami, bet imdamiesi veikti.

Jūs nieko negalite padaryti su praėjusių metų derliumi, kuris pražuvo, kad ir koks jis buvo, bet sėdami sėklas naujam sezonui būkite atidūs. Tai vaikai, jaunimas turi išmokti, kas gyvenime svarbu, o kas ne. Mokykite juos nekartoti tų pačių klaidų, kurias padarė senoji karta. Pradėkite visoje šalyje mokyti žmones tikrųjų vertybių, visuomenės interesus iškeldami aukščiau savųjų. Jei jūs negalite vadovauti pokyčiams, tada niekas negali, nes tai jums Aš perdaviau supratimą ir tiesą.

Būkite permainų lyderiai, ir visi jumis seks. Visos permainos pasaulyje visada įvykdavo vadovaujant vos keliems žmonėms, ar netgi vienam. Iš pradžių visada sunku, bet jei tikėsite tuo, ką darote, jums pavyks tai pasiekti. Šios problemos aktualios visam pasauliui. Jūs turite viską, o kiti neturi nieko.

Visas pasaulio problemas gali išspręsti tik dvasingumas. Kai suprasite, kad jūs esate daugiau nei kūnas ir protas, ir kad yra tikslas, aukštesnis nei turto, vardo bei šlovės vaikymasis, tuomet viskas stos į savo vietas. Kaip jau sakiau: tai, ką galite padaryti šiandienos žmonėms, yra vienas dalykas, bet daug svarbiau susitelkti į tai, ką galite padaryti tam, kad tų problemų neliktų ateityje. Nuo jų apsaugodami ateinančias kartas, padarysite didžiulę sevą. Tai yra įmanoma.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
San Felipe Neri, Ispanija
2016 m. spalio 24 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Ispanijoje
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :