Kad skraidytumėte danguje, turite palikti žemę

Klausimas: Svami, kalbėdamas apie meditaciją Tu minėjai, kad po kurio laiko pereisim į kitą etapą. Daugeliui mūsų kyla klausimas – kiek užtruks tasai „kuris laikas“, nes mes norėtume kuo greičiau judėti pirmyn. Ar galėtum mums padėti suprasti, ko galime tikėtis?

Svamis: „Kuris laikas“, arba laikas, reikalingas tai būsenai patirti, priklauso nuo jūsų troškimo ją patirti. Jis tiesiogiai proporcingas jūsų troškimui būti toje būsenoje. Kai tik toks laikas ateis, tą būseną patirsite tą pačią akimirką. Kaip sakydavo Ramakrišna, „kaip skęstantis žmogus trokšta oro“ – jei šitaip trokšite patirti Dieviškumą, tai įvyks bet kurią akimirką.

Kaip sužinosite, kada tai įvyko? Kai pavalgote, jūsų skrandis pasako, kad jau esate sotus – jums nereikia daugiau valgyti, nes alkis numalšintas.

Taip ir pasiekę tą būseną jūs savaime žinosite, kad ją pasiekėte. Niekam iš šalies nereikės sakyti, nes iš vidaus žinosite, kad esate šioje būsenoje.

Tiesą sakant, kiekvienas nori ten atsidurti, bet jūs esate lyg musės, kurios skraido aplink sulčių stiklinę ir nesiryžta nerti gilyn, nes bijo numirti. Tapę Tuo, nustojate būti šituo. Tapti Tuo jums trukdo baimė daugiau nebebūti šituo. Tai ir yra prisirišimas. Jūs per daug prisirišę prie savo kūno, savęs, savo darbo, savo profesijos, savo šeimos, ir tikrai nenorite to palikti.

Jūs negalite būti danguje, jeigu esate ant žemės. Kad skraidytumėte danguje, turite palikti žemę. Dauguma žmonių nori ir vieno, ir kito, bet tai neįmanoma. Kai visą gyvenimą paverčiate dievišku, kai suvokiate, kad viskas, ką darote, girdite, matote, yra sklidina Dieviškumo, tuomet nebelieka „aš“. Tokiam žmogui visas pasaulis atrodo beskonis, nes jo džiaugsmas yra tik viduje. Šitokiam žmogui tai atsitiks labai greitai.

Vaikas išeina į miestą, užkandžiauja su draugais ir sugrįžta namo. Jo mama būna pagaminusi labai skanių ir maistingų valgius, bet jis nebenori jų valgyti, nes jis sugadino savo apetitą valgydamas tai, ką valgyti nebuvo būtina. Tad iš kur bus apetitas geriems dalykams?

Taip ir jūsų dvasinis apetitas yra sugadintas valgant pasaulio maistą. Tad iš kur būti apetitui valgyti Dievo patiektą maistą?

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Singapūras, 2016.03.23
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre 2016 m. kovo 23 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :