Aš esu gydytojas

Aš esu gydytojas

Aš esu gydytojas. Jei ateinate sirgdami, Aš galiu nustatyti diagnozę, pakonsultuoti, išrašyti vaistų ir patarti, kaip maitintis. Tačiau jei jūs, ligonis, netinkamai vartojate vaistus ir numojate ranka į gydytojo rekomendacijas dėl mitybos, jums tai nepadės. Vaistai, laikomi buteliuke, jūsų ligos neišgydys; jie ims veikti tik tada, kai juos nurysite. Kad ir kaip jums patiktų klausytis visų gerų patarimų, visų gerų konsultacijų, visų gerų kalbų ir pašnekesių, vien jų klausydamiesi nieko nepasieksite. Turite išgerti kasdienę reikalingų vaistų dozę ir laikytis paskirtos dietos – vengti blogio ir priimti gėrį. Visada mokėkite atsirinkti ir stenkitės neprisirišti; tik tada tai bus naudinga, tik taip išsivaduosite iš šito sielvarto.

Jūs iš tiesų esate palaimos įsikūnijimai. Tad kodėl negalite nuolat gyventi palaimoje? Tik todėl, kad taip pasirinkote. Jei pasirenkate gyventi toje palaimos ir laimės būsenoje, kaip Ramakrišna, jums nereikia nieko ir iš niekur; jums tereikia vieno – Dievo. Jei gersite iš palaimos šaltinio, iš Dievo, visada būsite palaimos būsenos.

Kartą pas Mane atėjo gydytojas ir tarė: „Aš esu anesteziologas“. Aš jam atsakiau: „Ir Aš esu anestezijos specialistas. Jūs darote veiksmus, patiriate jų pasekmes, kenčiate. O ką Aš darau? Aš ateinu jūsų gelbėti atsidavimo pavidalu, ir kaip anestezija neleidžia jums pajusti skausmo per operaciją, kurią jums turi atlikti, taip ir Mano vardas, atsidavimas Man, meilė Man leidžia jums užmiršti jūsų kančią.“ Net jei ir teks eiti tuo pačiu taku, batai saugos jūsų pėdas nuo spyglių ir akmenų.

Padėti jums išsivaduoti iš praeities karmos ir neleisti kaupti daugiau karmos gali vien tik atsidavimas. Jei viską, ką darote, iš visos širdies ir su atsidavimu aukosite Dievui, pasekmės išnyks. Viskas, ką metate į ugnį – gera ar bloga, bus sunaikinta ir virs pelenais. Tad jei su nuoširdžia pasčatapa, atgailos ugnimi, su didžiuliu atsidavimu aukojate Viešpačiui, viskas, kas bebūtų, bus sudeginta.

Iš Satjos Sai Babos kalbos (per Madhu) Singapūre, 2016.03.23
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Singapūre 2016 m. kovo 23 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :