Ar vartoti pieno produktus?

Ar vartoti pieno produktus?

Klausimas: Svami, aš skaičiau, kad pieną ir pieno produktus vartoti galima, tačiau kyla klausimas, ar turėtume tai daryti. Nes mes nežinome, ar tinkamai buvo elgtasi su karvėmis, kurių pieną geriame. Gal galėtum patarti, ar vartoti pieno produktus, ar ne.

Svamis: Jeigu keli klausimą, ar tinkamai elgiamasi su gyvūnais, kurių pieną geri  ir pagal tai sprendi, ar pieną gerti, ar ne  tuomet turėtumei to paties klausti ir visais kitais atvejais. Ar tinkamai elgiamasi su žeme, kuri užaugino maistą? Ar vartoti tokį maistą, kuris užaugęs tokioje žemėje? Ar tinkamai elgiamasi su oru, kuriuo kvėpuoju? Ar iš viso šiandien kvėpuoti? Dėl žmogaus savanaudiškumo viskas yra užteršta ir sugriauta.

Ne ką pavyks sužinoti, ar jūsų lėkštėje esantį maistą užaugino „teisingieji ar „neteisingieji. Net gamindami vegetarinį maistą galite kelti klausimą, ar tinkamai buvo elgiamasi su žeme, kurioje jis buvo užaugintas? Šiais laikais derlingumui padidinti naudojama labai daug chemikalų. Ar tai nėra blogas elgesys su Motina Žeme, lygiai toks pat, koks būtų blogas elgesys su karve ar kitu gyvūnu?

Todėl pagal elgesio tinkamumą sunku nuspręsti, valgyti ar nevalgyti. Tiesa ta, kad beveik viskas yra išnaudojama  beveik su visais gyvūnais, su visa žeme ir su visais vandenimis žmogus elgiasi netinkamai.

Tai kaip tuomet elgtis? Ar apskritai liautis valgyti? Liautis gerti? Ne, tai ne išeitis. Teisingas sprendimas yra kiek įmanoma labiau stengtis palaikyti ir skatinti tuos žmones, kurie elgiasi teisingai, tinkamai. Padėkite jiems ir toliau tai daryti, net jeigu jums tai sunku ar brangu: rinkdamiesi maistą, rinkitės tuos gamintojus, kurie pagarbiai elgiasi su gamta. Ir atsikratykite visko, kas užauginta ar pagaminta neetiškai.

Visados melskitės: „Dieve, aš nežinau, iš kur šis maistas, kas jį pagamino, kas ir kaip jį paruošė. Tačiau vis tiek aš jį aukoju Tau, nes viskas, ko man reikia  tai išsaugoti šį kūną tam, kad būčiau Tavo tarnas, kad būčiau Tavo instrumentas. Jeigu maistą paaukosite su šitokiu atsidavimu, jums jis nepadarys jokios žalos.

Diskusijos ir ginčai tęsis be galo. Tie, kurie norės palaikyti pieno pramonę, kalbės viena, jų oponentai kalbės kita; tie, kurie norės palaikyti vegetarizmą, kalbės viena, o tie, kurie palaikys nevegetarinę mitybą, kalbės kita. Nesileiskite į ginčus, jiems nebus galo.

Satsangas su Bhagavanu Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Dubajus, 2016 m. kovo 31 d. Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Dubajuje 2016 m. kovo 30-31 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :