Pasaulio neramumai rodo, kad netrukus išauš aušra

Klausimas: Mes įžengėme į Aukso amžių, tad Kali juga pasibaigė. Svamis sodina gėrio sėklas. Kada baigsis karai Vidurio Rytuose ir Europoje?

Svamis*: Tu teisus, sakydamas, kad Kali juga (Tamsos amžius) pasibaigė ir prasidėjo Satja juga (Tiesos amžius). Tačiau, kaip ir patys suprantate, Indijoje saulė pateka tam tikru metu, po kelių valandų ji pateka Vidurio Rytuose, dar po kelių valandų – Europoje ir dar po kelių valandų ji pateka Amerikoje. Todėl gali būti, kad tuo metu, kai Indijoje žmonės mėgaujasi saulės šviesa, kita pasaulio dalis tebemiega. Palaipsniui, Žemei sukantis, saulės spinduliai apšvies visus žemynus. 
Panašiai ir Satja juga prasidėjo Indijoje ir dabar iš lėto sklinda į kitą pasaulio dalį, iš lėto spinduliuodama Dieviškumo tiesą į miegančių žmonių protus ir žadindama juos tikrajai realybei. Žmonės pamažu bunda, tad viskas įvyks palaipsniui. Tai neįvyks akimirksniu, tačiau palaipsniui – vis dėlto gera žinia yra ta, kad tai vyksta. 

Panašiai kaip keičiantis metų laikams kai kurie augalai išlieka, o kai kurie numiršta; išgyvena tie augalai, kurie keičiantis metų laikams irgi keičiasi, tačiau tie, kurie neprisitaiko, tie miršta. Žmonės, kurie atsisakys savanaudiškumo, kurie stengsis būti dieviški ir nesavanaudiški, Satja jugoje gyvens, bet tie, kurie bus įsikibę savo senų savanaudiškumo ir prisirišimo įpročių, išnyks. Toks yra Kūrinijos dėsnis, ir būtent tai dabar vyksta tose šalyse, kurios atsisako keistis.

Išaušus Satja jugai, kai kurie augalai toliau gyvuos, kai kurie augalai išnyks. Kai kurie žmonės pereis į naująjį amžių, kai kurie išnyks. Dabar yra pati didžiausia tamsa prieš aušrą. Pasaulyje daug neramumų, tačiau tai tik rodo, kad netrukus išauš aušra, tad Aš keliauju nešdamas didingą meilės ir tarnystės žinią, kuri padės jums atsikratyti senų savanaudiškumo ir prisirišimo įpročių ir padės subręsti naujajam amžiui. Taip, jums turi rūpėti kiekvienas žmogus, bet pirmiausia turite pažvelgti į savo vidų ir pasižiūrėti, kiek patys esate pažengę.

Mokykloje pereinant iš žemesnės klasės į aukštesnę visų dalykų testai tampa vis sudėtingesni. Aš vykdau didingą misiją, keliauju per pasaulį, mokau jus ir padedu pasirengti testams – tačiau jeigu jūs saulei pakilus ir toliau miegosite, tuomet nieko nepasieksite. Būkite stropūs, darbštūs, paklusnūs mokiniai ir sutelkite visas pastangas, kad įveiktumėte testus. Kaip ir sėklos, kurias su meile pasėjo ūkininkas – jos sudygs tik patekusios į derlingą dirvą; nukritusios ant akmenų ar sausos žemės jos neišleis šaknų. Tad paruoškite savo širdies dirvą, kad tos sėklos, kurias Aš sėju, joje galėtų sudygti. Daigelius saugokite nuo savanaudiškumo ir prisirišimo piktžolių, nuo kūniškų malonumų gyvulių. Aptverkite jas drausmės tvorele, kasdieną laistykite meilės vandeniu, ir daigelis išaugs galingu medžiu, kuris gyvuos ir Satja jugoje.

*Šri Satja Sai Baba per Madhusudaną Naidu
Satsangas Padovoje (Italijoje). 2016 m. balandžio 16 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Italijoje 2016 m. balandžio mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :