Kaip tau atrodo, ką aš galėčiau padaryti, kad būčiau geresnis?

Kaip tau atrodo, ką aš galėčiau padaryti, kad būčiau geresnis?

Japonijoje vykusiame Pasauliniame Guru Vikas* susitikime viena mokytoja pasiteiravo Svamio, kokią sistemą ir kokius metodus jie turėtų taikyti nuvykę į mokyklas ir dirbdami su mokytojais.

Klausimas: Svami, mokykla, kurioje lankėmės, laukia mūsų sugrįžtant ir tikisi, kad jiems pateiksime tam tikrą sistemą ir metodus. Ką jiems galėtume pasakyti?

Satja Sai Baba (per Madhu): Nuvykę pirmiausia turėtumėte kalbėti apie jų asmeninę transformaciją. Jie turi save išanalizuoti: kiek jie geri ir kiek blogi, kuriose srityse jiems reikėtų patobulėti, kaip jie galėtų labiau mylėti ir geriau mokyti. Pirmiausia jiems turite duoti asmeninės transformacijos įrankius, kad jie asmeniškai galėtų tobulėti. Jeigu jie tikrai nepasipūtę ir nuolankūs, jeigu jie tikrai nori mokytis, tai paprasčiausias būdas – pasikalbėti su savo kolegomis, mokiniais, vyresnybe ir išsiaiškinti, kuriose srityse jie galėtų patobulėti. Jie turi būti atviri, nešališki ir nuolankūs, kad priimtų pasiūlymus ir patarimus, kad nesutiktų jų priešiškai. Ar jie tam pasirengę? Paklauskite jų.

Tačiau prieš siūlydami jūs patys turite tai padaryti. Jums turi pakakti drąsos savo šeimos narių, savo draugų, sekėjų paklausti: „Kaip tau atrodo, ką aš galėčiau padaryti, kad būčiau geresnis?“ Neikite vien pas tuos, kurie tikrai jums bus malonūs ir girs – eikite pas visus iš eilės. Gana sėdėti ant kranto ir kurti planus, kaip išmokti plaukti. Turite šokti į vandenį. Jeigu sugebėsite išgirsti, ko iš jūsų laukia kiti žmonės, ir pasikeisti į gerąją pusę, tuomet jums bus lengva tą patį pasiūlyti kitiems mokytojams – kad jie apie save kuo daugiau sužinotų tiek iš asmeninės, tiek iš profesinės pusės. 

Tam nereikia jokios sistemos, jokių mokymų. Nereikia net užrašų sąsiuvinio, nes jeigu jus girs, jūs prisiminsite, o jeigu peiks, prisiminsite dar geriau. Pradėkite nuo to, kad pirmiausia nueisite pas savo vyrą. Jis vienas apie jus gali pasakyti šimtus dalykų – jeigu iš anksto patikinsite, kad neišvarysite jo iš namų ir nenustosite duoti valgyti.

Japonija, 2016 m. kovo 20 d.
Šaltinis: Sai Vrinda
Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Japonijoje 2016 m. kovo 20-21 d.

* Guru Vikas – tai Satjos Sai Babos paskelbta programa, skirta mokytojų tobulėjimui. Pirmasis Pasaulinis Guru Vikas susitikimas įvyko 2015 m. Singapūre, antrasis – 2016 m. kovą Japonijoje. ​
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :