Koks Išminties Mokytojų ryšys su Tavimi?

Koks Išminties Mokytojų ryšys su Tavimi?

(Nuotraukoje viršuje – Satja Sai Baba su jogu Šuddhananda Bharati)

Su Svamiu Muktananda
Klausimas: Svami, ar gali mums ką nors pasakyti apie „tobulumą pasiekusius žmones“, kurie teosofų tradicijoje Vakarų pasaulyje žinomi kaip Išminties Mokytojai? Koks jų ryšys su Tavimi, ypač šiais laikais?

Svamis: Ryšys tarp Manęs ir tobulumą pasiekusių jogų, mokytojų ir pranašų – tai ryšys tarp mokyklos direktoriaus ir mokytojų. Dievas vadovauja Visatai kaip universitetui; Tas, kuris jį įkūrė, kad skleistų žinias apie Esatį, ne visada ateina mokyti į klases, nors viską administruoja ir viskam vadovauja. Tam direktorius turi mokytojus, kurie studentus moko tam tikrų dalykų. Jis paveda jiems su didžiule atsakomybe skleisti išmintį apie tikrąjį Aš, bet Jo mokytojai yra ne tik pamokslininkai – tai žmonės, mokantys to, ką patys praktikuoja.

Žmonija – tai mokiniai, skirtingi žmonės skirtingose klasėse, priklausomai nuo jų žinių ir supratimo lygio. Taigi yra pradinė mokykla, vidurinė mokykla, koledžas ir įvairios klasės. Atsižvelgdamas į vaikų poreikius, mokyti kiekvieną iš tų klasių Dievas siunčia tinkamus mokytojus. Kaip jau sakiau, visos religijos,
Su Purušotamananda, 1957 m.
filosofijos ir tikėjimai yra ne kas kita, kaip skirtingos mokyklos, kurios visos moko to paties dalyko – tik skirtingomis kalbomis, vadovaudamosi skirtingomis taisyklėmis, – ir visos jos yra to paties universiteto, kuriam vadovauja Dievas, padaliniai.

Man tobulas mokytojas yra tas, kuris moko nepriekaištingai praktikuodamas. Man tobulumas – tai nesavanaudiškumo būsena: tobulas tas, kuris yra nesavanaudis. Kiekvienas nesavanaudiškas žodis yra tobulas žodis, kiekviena nesavanaudiška mintis yra tobula mintis ir kiekvienas nesavanaudiškas veiksmas yra tobulas veiksmas.

Taigi visus mokytojus, įkūnijančius tobulumą, pasirinko Dievas, kad šie eitų į skirtingas mokyklas mokyti skirtingų mokinių – pagal jų supratimą ir gebėjimus. Štai taip visi esate sujungti. Kaip direktorius, patikėjęs mokytojui klasę, neis ir nesikiš, taip ir Dievas nesikiša.

Su Svamiu Venkatešananda
Nemažai žmonių mano: „Visame pasaulyje yra
Su Svamiu Šivananda, 1957 m.
šitiek didžių mokytojų, nepaprastai atsidavusių Dievui. Kodėl jie nežino apie Sai Babą? Kai Satja Sai Baba atėjo kaip Avataras, kodėl tiek daug mokytojų ir guru neatvyko išreišti Jam savo pagarbos?“ Visa tai tėra jūsų vaizduotė, turinti ribotą supratimą. Mokinys ne visada gali pasimatyti su direktoriumi, jis apsiriboja savo klase ir mokytoju, tačiau mokytojas ir direktorius visada yra susiję. Mokytojai dažnai susitinka su direktoriumi aptarti darbo ir išklausyti jo patarimų. Todėl neapsiribokite sąvokomis „mokytojai ir jų kūnai“ ir „Svamis ir Jo kūnas“.

Jūs visi esate susiję daug gilesniame dieviškame lygmenyje. Kiekviename jų egzistuoja tas pats Dievas, kuris jiems vadovauja ir per kurį jie moko. O ko jie moko? Tapti Dieviška Esme, kuri jau yra jumyse; padėti jums atgaivinti tai, kas iš tiesų esate, ir išsivaduoti iš to, kas nesate. Štai kodėl pilnas išsilavinimas yra Educare – iškelti tai, kas slypi jumyse, kas yra jūsų pačių Dieviškumas. Visi esate susiję ir dirbate išvien kaip įvairios mokyklos ir skirtingi mokytojai, bet yra tik vienas direktorius. Štai kaip yra.

Šri Satja Sai Baba (per Madhu)
Zagrebas, Kroatija
2016 m. balandžio 24 d.
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Kroatijoje 2016 m. balandžio 24 d.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :