Kodėl Dievas neateina moters pavidalu?

Kodėl Dievas neateina moters pavidalu?

Klausimas: Bhagavane, Tu kalbėjai apie įvairius Dievo Avatarus: Ramą, Krišną, Satją Sai Babą, Širdi Sai Babą ir daugelį kitų. Man norisi sužinoti, kodėl Dievas neateina moters pavidalu? Tu sakei: „Fiziniame lygmenyje jūs matote skirtumus tarp vyro ir moters. Dievo lygmenyje nėra jokių skirtumų.“

Svamis*: Nors Aš citavau Avatarus, kurie yra geriau žinomi, nes vyrai linkę daug kalbėti ir jie nori būti žinomi, tačiau buvo išminčių ir šventųjų moterų, kurios labai tyliai nesavanaudiškai tarnavo visuomenei. Tos moterys tai darė pasauliui nežinant. Jos aukojosi dėl pasaulio.

Kiekviena moteris iš tiesų yra Dieviška, nes ji aukojasi kaip motina, sesuo, žmona ir dukra. Todėl Man kiekviena moteris jau pati savaime yra įsikūnijimas, nors ir nežinoma, nors ir tyli. „Šitas Avataras vyras, o šita Avatarė – moteris“ ­– toks mąstymas yra ribotas. Tiesa ta, kad jos visos yra įsikūnijimai, ir Aš reiškiu joms ypatingą pagarbą, – ir net šiandien jūs švenčiate Išvaramos (Svamio motinos), o ne Venkamos Radžu (Svamio tėvo) dieną.

*Šri Satja Sai Baba per Madhu
Fidžis, 2015.09.26
Šaltinis: Bukletas apie Dieviškąjį vizitą Fidžyje 2015 m. rugsėjo mėn.
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :