Kokią didžiausią naudą galiu atnešti pasauliui?

Klausimas: Bhagavanai, pasakyk prašau, kokia mūsų sadhana (dvasinė praktika) – asmeninė ar kolektyvinė – suteiktų pačią didžiausią naudą pačiam didžiausiam kiekiui būtybių, gyvenančių visuose keturiolikoje pasaulių, įskaitant ir mūsų gimtąją planetą Žemę – ir kad tai įvyktų per patį trumpiausią įmanomą laiką?

Svamis*: Vienintelė sadhana, kuri gali atnešti naudos kiekvienam, įskaitant ir jus patį – tai savojo dieviškumo suvokimas. Kai tampate dieviški – tai savaime didžiulė seva visam pasauliui. Tik įsivaizduokite – jeigu vienas Sai Baba atėjęs nuveikė tiek daug, tai kas įvyktų pasaulyje, jeigu jūs visi virstumėte Sai Baba?

Pradėkite nuo to, kad nuolatos prisiminsite savo dieviškumą. Nesiliaukite kartoję: „Aš esu dieviškas. Aš esu dieviškas.“ Kad esate dieviški, pasako ir jūsų kvėpavimas. Sutelkite dėmesį į kvėpavimą ir jis primins, kad esate dieviški. Jei nuolatos galvosite apie savo dieviškumą, tuomet – be jokios abejonės – jūsų mintys, žodžiai ir poelgiai taps dieviškomis mintimis, dieviškais žodžiais ir dieviškais poelgiais. Ką kalbėsite, galvosite ir darysite – viskas bus dieviška. 

Pirma pasikeičia asmuo, ir tik paskui keičiasi visuomenė ir tauta. Didžiausia pagalba, kurią galite suteikti – tai jūsų vidinė transformacija, kada žmogus tampa dieviškas. Pradėkite nuo tvirto tikėjimo, kad esate dieviški, ir tai neturi būti paprasčiausia proto mankšta. Aš visuomet jus vadinau Divjatmasvarūpa – dieviškumo įsikūnijimais. Tikėkite Mano žodžiais, tikėkite iš visos širdies. Jeigu tvirtai tikėsite ir medituosite į savo tikrąją prigimtį, tuomet ir galvoti, kalbėti, elgtis pradėsite pagal savo tikrąją prigimtį – ir šitaip pasitarnausite kiekvienam sutiktajam. Jūsų žvilgsnis bus dieviškas, jūsų šypsena, jūsų prisilietimas, jūsų poelgiai – viskas jumyse bus dieviška.

Tikėkite tuo, ką sakau. Tikintysis gauna viską, netikintis nepasiekia nieko. Patikėkite vienu žodžiu – kad jūs Dieviški; puoselėkite šią mintį dieną ir naktį. Kiekvienas jumyse įvykęs pokytis atneša didžiulės naudos visam pasauliui. Saulei nereikia nieko daryti – tik pakilti į dangų, ir tai savaime palaiko viso pasaulio gyvybę. Lygiai taip pat – kai jūsų viduje išbrėkš dieviškumas, jo naudą patirs visa visata. Net ir vieno žmogaus transformacija, jo dieviškasis virsmas visai visatai suteikia begalinį gėrį. Darykite tai. 

*Šri Satja Sai Baba per Madhu
2015 m. rugsėjo 27 d. Fidžis
Šaltinis: Sai Vrinda
Print Friendly Version of this page Get a PDF version of this webpage

Raktiniai žodžiai :